Mamzel verhoogd aantal verzendingen per maand en omzet met 500%

Gemiddeld aantal verzendingen per maand met 500% verhoogd; omzet met meer dan 500% gegroeid

MAMZEL

Challenge

Een oplossing vinden die ruimte biedt aan snelle groei verspreid over meerdere verkoopkanalen

Solution

Het systeem voor Supply Chain Management (SCM) van Continuans op basis van Progress en de cloud

Result

Gemiddeld aantal verzendingen per maand met 500% verhoogd; omzet met meer dan 500% gegroeid

Story

Retailer Mamzel realiseert forse groei met SCM-applicatie op cloudbasis

Snelle groei en succes dankzij vroegtijdige investering in innovatieve technologie.

Veel Europese retailers hebben het de afgelopen tien jaar zwaar gehad, maar het Belgische Mamzel heeft sinds zijn oprichting in 2007 goede zaken gedaan. Het bedrijf vergrootte zijn inkomsten zelfs met maar liefst 500%.

Mamzel – dat is gespecialiseerd in trendy, creatieve en unieke geschenken – heeft zijn activiteiten de afgelopen jaren enorm uitgebreid en verkoopt nu via een groot aantal kanalen, waaronder een webshop, op maat gemaakte bedrijfsportals, home party’s, sociale media en live evenementen. Volgens Kim Severy, CEO en mede-eigenaar van Mamzel, zijn de vroegtijdige investeringen in innovatieve technologie de sleutel geweest tot de snelle groei en het succes van het bedrijf. Mamzel vertrouwt sinds 2011 op het systeem voor Supply Chain Management (SCM) van Progress-partner Continuans voor elk aspect van de bedrijfsvoering, van backofficetaken zoals voorraadbeheer en administratie tot magazijnlogistiek zoals picken en verzenden.

Het op het Progress-platform gebaseerde Continuans is een compleet pakket aan oplossingen op cloudbasis waarmee best practices op het gebied van SCM en bedrijfsadministratie kunnen worden geautomatiseerd. Het pakket wordt gebruikt binnen uiteenlopende branches, waaronder de levensmiddelenindustrie, de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie, e-commerce en retail. Het biedt naast volledige controle over inkoop, voorraadbeheer, orderverwerking en productie ook bedrijfsadministratieve functies voor boekhouding, financiering, marketing en verkoop, juridische zaken en compliance, plus managementrapportage en business intelligence.

“Met Continuans hebben we een snelle doorlooptijd en indrukwekkende kostenbesparingen kunnen realiseren”, aldus Severy. “We hebben Continuans en Progress vier keer zo snel kunnen implementeren als een alternatieve oplossing, en daar komt nog bij dat Continuans en Progress vier keer zo weinig kosten.”

 

Doordat het voorraadbeheer is geautomatiseerd weten werknemers en verkopers van Mamzel altijd precies welke artikelen op voorraad zijn of moeten worden aangevuld en waar in het magazijn artikelen zich bevinden. Daarnaast kunnen ze een analyse maken van de populariteit van een artikel, voor beter voorraadbeheer en nog meer kostenbesparingen. “Dankzij meer zichtbaarheid en beter beheer hebben we onze verkoop kunnen vergroten en kunnen we voordelig services aanbieden, zoals verzending binnen één dag”, vertelt Severy.

Sinds de implementatie van Continuans heeft de retailer zijn verkoopteam met 600% vergroot. Verzond het bedrijf voorheen 100 pakketjes per maand, nu zit dat gemiddelde op 500. In december bleek Mamzel voldoende schaalbaar voor 2.500 verzendingen – genoeg om te voldoen aan de verhoogde vraag tijdens de feestdagen. De omzet van het bedrijf is explosief gestegen, met meer dan 500%. Ondanks deze duizelingwekkende groei heeft Mamzel maar twee extra mensen in dienst te hoeven nemen om de logistiek in de backoffice te verzorgen. Daarnaast heeft het bedrijf kunnen profiteren van nieuwe verkoopkanalen, bijvoorbeeld door klanten B2B-toegang te geven tot op maat gemaakte portals voor relatiegeschenken.

 

Continuans blijft de concurrentie voor met het Progress-platform

Continuans heeft zijn oplossing vanaf het begin op Progress-technologie gebaseerd. “Progress is een bijzonder flexibel, betrouwbaar en schaalbaar systeem”, aldus Alex Bodson, eigenaar en oprichter van Continuans. “Een korte doorlooptijd was essentieel. Progress kon dat waarmaken, in tegenstelling tot andere oplossingen zoals Oracle. En het systeem is heel eenvoudig in gebruik. Met slechts vijf mensen – één ontwikkelaar en vier economen – hebben we een robuuste applicatie gebouwd die de vergelijking met andere ERP- en SCM-systemen op de markt zeer goed doorstaat. En daarnaast is Progress als platform heel stabiel: onze uptime zit op 99%.”

Dankzij Progress heeft dit bedrijf zijn oplossing in de loop der jaren steeds kunnen moderniseren om gelijke tred te houden met de markt en eisen van klanten. “Met Progress hebben we onze applicatie heel makkelijk naar de cloud kunnen verplaatsen. Het heeft nog jaren geduurd voordat onze concurrenten de sprong waagden”, vertelt Bodson. “Daardoor hebben we onze activiteiten binnen verschillende industrieën en branches kunnen uitbreiden.”

 

“De implementatietijd voor onze oplossing op basis van Progress is twee tot vijf dagen. Ik zit al ruim vijftien jaar in dit vak en ik heb nog nooit een implementatie van bijvoorbeeld Oracle of SAP in zo’n korte tijd zo succesvol opgeleverd zien worden. De meeste van onze concurrenten doen er zes maanden tot een jaar over, of nog langer. Voor onze klanten betekent die korte implementatietijd een enorme kostenbesparing. En wij kunnen onze middelen inzetten op het vergroten van de verkoop”, aldus Bodson. “Met Progress hebben we kunnen inspelen op elke uitdaging en kans die de markt ons bood. We kunnen er altijd op vertrouwen.”

 

Over Mamzel

Mamzel werd in 2007 opgericht en is een Belgische retailer die trendy geschenken verkoopt via diverse kanalen, waaronder een webshop, op maat gemaakte bedrijfsportals, home party’s, sociale media, en live evenementen. www.mamzel.eu

 

Over Continuans

Continuans voorziet middelgrote en kleine organisaties van bedrijfstechnologie die speciaal is ontworpen voor gebruik binnen de supplychain van de 21e eeuw. Het op de Progress OpenEdge gebaseerde Continuans is een compleet pakket aan oplossingen op cloudbasis waarmee best practices op het gebied van SCM en bedrijfsadministratie kunnen worden geautomatiseerd. http://www.continuans.com/nl

Share success story:

Keep exploring
stories like this one

Read next story